تاییدیه تحصیلی چیست

تاییدیه تحصیلی دانش‌آموزی یک سند رسمی است که توسط وزارت آموزش و پرورش صادر می‌شود و صحت اطلاعات تحصیلی فرد در یک مقطع خاص را تایید می‌کند. این تاییدیه معمولاً شامل اطلاعاتی مانند نام و نام خانوادگی، مقطع تحصیلی، سال فارغ‌التحصیلی، کد ملی، شماره شناسنامه، و محل تحصیل فرد (مدرسه و منطقه آموزش و پرورش) است.

 چه زمانی به تاییدیه تحصیلی نیاز داریم؟

 ورود به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی

دانشگاه‌ها هنگام ثبت‌نام، این تاییدیه را درخواست می‌کنند تا صحت مدرک تحصیلی فرد را بررسی کنند.

 استخدام در نهادهای دولتی یا خصوصی

برخی ارگان‌ها برای بررسی سوابق تحصیلی کارجویان، این تاییدیه را الزامی می‌دانند.

تاییدیه دانش آموزی

 امور مهاجرتی و ادامه تحصیل در خارج از کشور

در فرآیندهای مرتبط با پذیرش تحصیلی یا مهاجرت، ارائه این تاییدیه ضروری است.

 استفاده در پرونده‌های قانونی یا اداری

گاهی تاییدیه برای تکمیل مدارک اداری یا حل اختلافات تحصیلی مورد نیاز است.

 پیش نیازهای ثبت‌نام

1.در دست داشتن اقلام اطلاعاتی گواهینامه فارغ التحصیلی

2.داشتن شماره تلفن همراه

3.مشخص بودن دانشگاه و یا سازمان استعلام گیرنده تاییدیه تحصیلی

4.داشتن کارت بانکی و رمز دوم جهت پرداخت الکترونیکی

 مراحل دریافت تاییدیه تحصیلی دانش آموزی

 ورود به سایت

برای ورود به سایت دریافت تاییدیه تحصیلی دانش‌آموزی می‌توانید به آدرس emt.medu.ir بروید یا روی لینک زیر کلیک کنید:

ورود به سایت دریافت تاییدیه تحصیلی دانش‌آموزی

سپس روی "درخواست تاییدیه مدرک تحصیلی" کلیک کنید.

ورود به سایت

انتخاب نظام و مقطع آموزشی

 انتخاب نظام و مقطع آموزشی

در این مرحله باید نظام آموزشی که در آن فارغ‌التحصیل شده‌اید را انتخاب کنید. در ادامه نظام‌های آموزشی را توضیح داده‌ایم

 نظام جدید3-3-6متوسطه

نظام آموزشی فعلی است که از خرداد ماه سال تحصیلی 98-97 دانش آموزان از آن فار‌غ‌التحصیل شده‌اند. در این نظام دانش آموزان پس از قبولی در پایه نهم به دوره دوم متوسطه واردشده و پس از طی پایه دهم، یازدهم و دوازدهم، در صورت گذراندن کلیه واحدهای درسی رشته مربوطه، گواهینامه دیپلم دوازده ساله دریافت می‌کنند.

 نظام سالی واحدی

نظام آموزشی قبل از نظام فعلی است که از سال 81 اولین گروه دانش آموزان از آن فارغ‌التحصیل شدند و تا سال 1399 نیز امکان فارغ‌التحصیلی داشته‌اند. در نظام سالی واحدی آموزش دروس از مهر ماه آغاز شده و در خرداد ماه کارنامه سال صادر می‌شد. این نظام آموزشی دارای دو دوره می‌باشد:

1.نظام سالی واحدی متوسطه: دانش آموزان پس از طی دوره راهنمایی به این نظام آموزشی وارد شده و طی سه سال آموزش مدرک دیپلم دریافت می‌کردند. طول تحصیل از اول ابتدایی تا اخذ دیپلم 11 سال است.

2.نظام سالی واحدی پیش‌دانشگاهی: دوره پیش‌دانشگاهی یک سال است و فقط فارغ‌التحصیلان دارای مدرک متوسطه که مایل به ادامه تحصیل در دانشگاه بودند در پیش‌دانشگاهی ثبت‌نام می‌کردند.

 نظام ترمی واحدی

این نظام آموزشی قبل از نظام سالی واحدی بود و از سال 72 اولین گروه دانش آموزان از آن فارغ‌التحصیل شدند و تا سال 1395 نیز امکان فارغ‌التحصیلی داشته‌اند. درنظام ترمی واحدی، ترم اول از مهر تا دی ماه و ترم دوم از بهمن ماه تا خرداد و ترم تابستان ازتیر ماه تا شهریور است. این نظام آموزشی دارای دو دوره تحصیلی است:

1.نظام سالی ترمی واحدی متوسطه: دانش آموزان پس از طی دوره راهنمایی به این نظام آموزشی واردشده و طی سه سال آموزش مدرک دیپلم دریافت می‌کردند. طول تحصیل از اول ابتدایی تا اخذ دیپلم 11 سال است.

2.نظام سالی واحدی پیش‌دانشگاهی: دوره پیش‌دانشگاهی مانند شیوه ترمی است اما دوره پیش‌دانشگاهی‌ دو ترم است و فقط فارغ‌التحصیلان دارای مدرک متوسطه که مایل به ادامه تحصیل در دانشگاه بودند در پیش‌دانشگاهی ثبت‌نام می‌کردند.

 نظام چهار ساله متوسطه

این نظام آموزشی از سال 53 آغاز شد و از سال 56 اولین گروه از دانش آموزان در آن فارغ‌التحصیل شدند و تا سال 79 نیز ادامه داشت. این نظام به صورت پایه‌ای بود و دانش آموزان پس از دوره راهنمایی به دوره متوسطه وارد می‌شدند. در هر سال باید تمام دروس آن سال را قبول می‌شدند و اگر تا تابستان موفق به قبولی نمی‌شدند بایستی آن پایه را تکرار کنند. و پس از قبولی پایه چهارم به دانش آموزان گواهینامه دیپلم ارائه می‌شد.

 نظام شش ساله متوسطه

این نظام آموزشی از ابتدای آموزش متوسطه در ایران آغاز شد و تا سال 56 دانش آموزان در آن فارغ‌التحصیل شدند. این نظام به صورت پایه‌ای بود و دانش آموزان پس از دوره شش ساله ابتدایی به دوره شش ساله متوسطه وارد می‌شدند. در هر سال باید تمام دروس آن سال را قبول می‌شدند و اگر تا تابستان موفق به قبولی نمی‌شدند بایستی آن پایه را تکرار کنند. و پس از قبولی پایه ششم به دانش آموزان گواهینامه دیپلم ارائه میشد.

نوع مدرک

 نوع مدرک

در صفحه باز شده در کادر بالای صفحه، باید نوع مدرک درخواستی خود را انتخاب کنید.

تاییدیه تحصیلی و دریافت سوابق تحصیلی گزینه‌های قابل انتخاب هستند.

تاییدیه سوابق فارغ التحصیلی مدرکی شامل کارنامه فارغ التحصیلی(ریز نمرات) و لیست محل‌های تحصیل در دوره متوسطه دوم است که بنا به درخواست متقاضی، به صورت الکترونیکی برای دانشگاه یا هر سازمان استعلام گیرنده ارسال می شود.

تاییدیه تحصیلی مدرکی است که صحت محتوا گواهینامه دیپلم یا گواهی پایان دوره راهنمایی/متوسطه اول و یا گواهی پایان دوره ابتدایی نشان می‌دهد و بنا به درخواست متقاضی به صورت الکترونیکی برای دانشگاه یا هر سازمان استعلام گیرنده ارسال می شود.

 اطلاعات هویتی

بعد از انتخاب نوع مدرک، در کادر پایین آن باید اطلاعات هویتی خود را به صورت دقیق وارد کنید.

اطلاعات هویتی

اطلاعات فارغ‌التحصیلی

 اطلاعات فارغ‌التحصیلی

سپس در کادر پایین اطلاعات هویتی، اطلاعات فارغ‌التحصیلی خود را وارد کنید. دقت کنید کد دانش آموزی، بالای کارنامه نوشته می‌شود.

سپس باید اطلاعات استعلام گیرنده وارد شود. همه مشخصات باید دقیق و درست وارد شوند.

سپس روی گزینه "ادامه" کلیک کنید

 تایید اطلاعات

در این مرحله اطلاعات خود را دوباره به دقت بررسی کنید. در صورت درست بودن اطلاعات، روی گزینه "ادامه" کلیک کنید و وارد درگاه پرداخت بانکی شوید.

تایید اطلاعات

دریافت کد پیگیری

 دریافت کد پیگیری

پس از پرداخت ،کلیه اطلاعات واردشده و بانکی همراه با کد پیگیری درخواست تأییدیه تحصیلی برایتان ظاهر می‌شود.

میتوانید اطلاعات را چاپ کرده و نزد خود نگه دارید.

درخواست شما در مناطق آموزش و پرورش بررسی می شود و در صورت وجود و صحت مدرک تحصیلی، بر اساس مدارک و مستندات موجود، آموزش و پرورش گواهی تاییدیه مدرک تحصیلی مورد نظر را صادر می نماید. این تاییدیه مدرک به صورت الکترونیک برای استعلام گیرنده ارسال می شود.

 پیگیری وضعیت درخواست

برای پیگیری وضعیت درخواست می‌توانید مجددا به سایت emt.medu.ir بروید و اینبار روی گزینه "پیگیری تاییدیه مدرک تحصیلی" کلیک کنید. با این کار وارد صفحه‌ای که در تصویر نشان داده شده می‌شوید. سپس با وارد کردن کد ملی و کد پیگیری، میتوانید درخواست خود را پیگیری کنید.

پیگیری وضعیت درخواست

 سخن آخر

تاییدیه تحصیلی آنلاین یک خدمت الکترونیکی است که امکان استعلام صحت مدارک تحصیلی (مانند دیپلم یا پیش‌دانشگاهی) را بدون نیاز به مراجعه حضوری فراهم می‌کند. این خدمت معمولاً از طریق سامانه‌های مرتبط با وزارت آموزش و پرورش یا سایر نهادهای آموزشی ارائه می‌شود. با استفاده از این سامانه، افراد و سازمان‌ها می‌توانند به سرعت اطلاعات مدارک تحصیلی را بررسی و تأیید کنند.